Klar for ny nasjonal serie

Neste år blir det trolig nasjonal serie for 18-åringer og TIL har sagt ja til å være med. Det kan medføre at TIL 3 ikke blir med i seriesystemet neste år.

TIL 2 tapte 1-3 mot Senja i går kveld og dermed betyr det at de rykker ned fra Norsk Tipping-ligaen. Noe som også medfører at TIL 3 også må gå ned en divisjon til tross for at de er nummer tre i 4. divisjon.

- Vi er selvsagt skuffet over at vi rykket ned. Men det er den klassiske, vi vinner og vi taper i lag. Vi så at det så ut til å gå den veien i forhold til at vi har stilt med unge lag, som hele veien har gjort en kjempejobb. I noen kamper har det vært for tøft fysisk, spesielt på dødballer for og imot, sier leder for utviklingsavdelingen, Truls Jenssen. 

G18-serien

Men før nedrykket ble klart for TIL 2, hadde utviklingsavdelingen i TIL allerede bestemt seg for at spillerne i TIL 3 skulle over på en ny arena. 

Fra neste år blir det trolig en nasjonal serie for 18-åringer, over samme lest som G16-serien. 

- Vi har planlagt neste år at TIL 2 blir der de er i 4. divisjon og i tillegg jobbes det med en G18-serie nasjonalt, og når den mest sannsynlig slår inn, så tar ikke utviklingsavdelingen lenger ansvaret for TIL 3. 

- I tillegg til har vi planlagt en god kampleir i mars i Nederland hvor vi møter tre toppklubber fra Eredivision med to forskjellige aldersgrupper som vil gi oss seks kamper der. Vi vil hele veien også ha treningskamper mot Finnsnes siden de trener på Alfheim, noe vi har gjort i år også, legger han til.

- Gode kamper

TIL har de siste par årene vært med i den nasjonale G16-serien og nå ønsker man å utvide dette med en G18-serie.

- I likhet med de andre utviklingslederne, så ser vi veldig positivt på dette. I mange år har det vært et problem at man ikke har god nok motstand i den aldergruppen, som sliter med å være fysisk klare. For vi har mange bilder i år på spillere på 1,50 som sliter mot spillere som er 1,90 og 100 kilo. Jeg tror dette kommer til å slå veldig bra ut. Mange klubber er positive og så er det noen som ikke blir med fordi de har små staller, sier Jenssen. 

- Vi kommer til å få mange gode kamper der, legger han til.

Annonse:
Med en ny kampplattform for mange av de unge guttene, så trenger ikke nedrykket slå dårlig ut.

- Det trenger ikke være negativt. Unge gutter får spilt mot likesinnede i Norge i G18-serien. De det eventuelt er verst for er A-spillere som skulle trenge matchtrening på høyest mulig nivå. Historisk sett er dette ingen krise. Vi kan også arrangere treningskamper og internkamper. 

Trekke laget?

Endelig avgjørelse om å trekke TIL 3 fra seriesystemet er ikke tatt. Det er mulig at yngres avdeling vil ta over laget. 

- Vi skal ikke legge noen føringer og vi skal ikke skynde oss med å kvitte oss med det laget, for det er mulig at noen vil bruke det, sier Jenssen.

Annonse fra Eliteserien: