- Jobben er ikke gjort

Simo Valakari er klar på en ting. Plassen i Eliteserien er ikke i boks enda.

TIL har fem poeng ned til Aalesund og seks til Sogndal med kun to kamper igjen å spille. De fleste snakker om at TIL spiller i Eliteserien også neste år.

Det gjør ikke TILs trener Simo Valakari. 

- Fakta er at jobben ikke er gjort, og det trenger alle å få vite, slår han fast.

Kjøp billett til TIL-Haugesund

Mye må gå galt

For at det skal gå galt, må TIL tape mot både Haugesund hjemme og Brann borte, Aalesund må slå Sarpsborg 08 borte og Strømsgodset hjemme mens Sogndal må ta seks poeng borte mot Stabæk og hjemme mot Vålerenga.

Annonse:
Da blir det nedrykk. Kvalik blir det om ett av vestlandslagene tar seks poeng  og TIL taper begge kampene (Sogndal må da vinne minst en kamp med to mål om TIL taper begge med ett mål).

Med andre ord, mye må gå galt. 

Men det har det gjort før. I 1997 hadde TIL 28 poeng tre runder før slutt og Sogndal sto med 20. TIL tapte alle kampene og Sogndal tok ni poeng og dermed måtte TIL spille kvalifisering, hvor de lett slo Eik Tønsberg 6-1 over to kamper.

Trener for Sogndal i 1997 var Truls Jenssen, som nå er leder for TILs utviklingsavdeling.

- Fantastisk fans

Søndag står Haugesund i veien for å berge plassen. Tre poeng og jobben er gjort.

- Det er en stor kamp og vi er glade for at vi kan spille den foran våre egne fans, som har vært fantastiske i høst. Atmosfæren har vært veldig bra og våre spillere elsker å spille foran dem.

- Vi må fokusere på vår prestasjonen og gjøre jobben som må til for å få det resultatet vi ønsker. Spillerne vet at dersom de legger lista lavere og ikke har fokus, da vil det bli vanskelig, legger Valakari til. 

- Må være skjerpet

Dersom det blir seier søndag mot Haugesund, vil det bli tredje året på rad at TIL berger plassen på hjemmebane. 

Simen Wangberg kan fort bli den eneste som har startet i alle de tre kampene. 

- Det var kniven på strupen i de to andre oppgjørene og vi viste at vi måtte vinne. Det er neste samme scenario nå, men forskjellen er nok at vi har mer trygghet i spillet vårt. Men hver kamp leve sitt eget livet, og vi kan heller ikke møte opp og tro at det holder med å spille på halv maskin og ta det. Vi må være skjerpet, for det er en viktig kamp og kveld for oss, sier TILs kaptein. 

- Det er veldig artig å spille kamper som teller. Alle teller like mye, men når det står om å holde plassen eller gå videre i cupen, så betyr det litt ekstra. Og det tror jeg det blir for folk som kommer og ser den også. Det er ekstra spenning og nerve for alle som kommer. Så selv om det har blitt vinter, så håper jeg mye folk møter opp søndag, legger han til.

Annonse fra Eliteserien: