- Høyt tempo mot Djurgården

TIL spiller sin nest siste treningskamp borte mot Djurgården i morgen før alvoret starter om to uker.

I tillegg til kampen i morgen kl. 14:00, så møter TIL Bodø/Glimt på Alfheim søndag 26. mars før det blir seriestart mot Brann på Alfheim 2. april.

- Det nærmer seg seriestart, for det er bare 14 dager igjen. Vi spisser alt, både i innhold og i våre kampplaner. Vi får veldig bra motstand i Djurgården som har planer om å gjøre det veldig bra i Allsvenskan i år, sier trener Bård Flovik

- De kommer til å stille et godt lag. De har rekruttert inn Kim Källström og Andreas Isaksson, så vi møter et lag med høye ambisjoner. Vi får testet oss både på fart og struktur, legger han til.

Tempo

Nettopp tempo er ett av svarene han vil ha fra spillerne. 

- Det er to ting jeg er særlig opptatt av. At vi venner oss til matchtempo ved at vi holder et høyt tempo. Og det skal vi ikke gjøre kun i enkelte perioder, men i to hele omganger. Og så er det gjenkjenning i stilen. I både forsvarsarbeidet og angrepsspillet, sier Flovik.

- Så håper vi selvsagt på en tredje ting. At det er mange spillere som viser seg frem, legger han til.

Massiv konkurranse

Med kort tid igjen til seriestart begynner ting å sette seg også med tanke på en mulig startoppstilling mot Brann.

Annonse:
I kampen mot Bodø/Glimt mangler fem spillere på grunn av landslagsoppdrag. 

- Vi har holdt på siden januar, så vi skal ikke dramatisere det for mye, men samtidig har vi bare to kamper igjen og vi må få maksimalt ut av kampene. Noen av spillerne er borte mot Glimt, så de blir mer viktig  i helgen mot Djurgården.

- Konkurransen er massiv og i en del posisjoner er den veldig tøff. Det er noen som blir skuffet for å ikke få spille og noen blir skuffet over å ikke være i troppen. Men det er ikke seriespill enda og uansett er alle en ressurs for oss, legger Flovik til.

- Stor profil

Tidligere TIL-spiller Marcus Hansson ble solgt til nettopp Djurgården. 

Det er mulig at han ikke blir å se på banen siden han fikk en liten skade på trening. Han har sagt følgende til hjemmesiden til Djurgården om sin forrige klubb:

- De har et ungt lag med mange unge, talentfulle spillere som spiller med stort tempo. De fleste er igjen fra min tid, fordi de ikke har hatt en høy omsetning av spillere. Og så har de fått den tidligere Blackburn-spilleren Morten Gamst Pedersen, som er en stor profil i norsk fotball.

Annonse fra Eliteserien: