Hele stallen bidrar til poengsuksessen

Hele 18 spillere har vært på banen og sørget for at TIL har syv poeng etter tre kamper.

Fire nye spillere kom inn fra start mot Viking i forhold til hvem som startet mot Brann. I kveld fikk tre nye sjansen fra start mot Sogndal, to av dem var Jonas Johansen og Patrick Kopzo, som ikke hadde spilt noe så langt i Eliteserien i år. 

Annonse:
Den tre tredje var helten fra Stavanger stadion, Gjermund Åsen, som scoret ett og hadde en målgivende i kveld før en skade gjorde at han måtte forlate banen til trampeklapp fra publikum. 

Totalt har 18 spillere vært i aksjon i de tre kampene. 

- Det er perfekt. Vi har en bra tropp nå og alle kan gå inn og spille og gjøre en forskjell. Det blir veldig viktig med tanke på det blir mange kamper i uka i både serie og cup, sier Thomas Lehne Olsen. 

- Det forteller at vi har bredde i stallen, og at jeg og resten av trenerteamet kjenner de så godt at vi vet hva de står for og vet når de passer inn. Det har med kontinuitet å gjøre samt å lære hverandre å kjenne over tid, sier Bård Flovik.

- Sultne gutter

Og det har betalt seg med å rotere. Status så langt er 3. plass på tabellen med syv poeng på tre kamper.

- Vi har veldig sultne gutter. Og så er artig med for eksempel Jonas som fortjente det og har vært veldig god i vinter, sier Flovik.

Christian Landu-Landu var strålende mot Viking torsdag, men valget i kveld falt på Johansen i den rollen. Og sistnevnte leverte også en strålende kamp.

- Det var utrolig morsomt og jeg har ventet veldig lenge på denne sjansen. Jeg gledet meg ekstremt. Etter det første kvarteret ble det veldig morsomt, sier Johansen. 

- Vi hadde en bra bredde i fjor også, men det ble kanskje ikke så mye på stolt som nå. Det har blitt brukt mange konstellasjoner i vinter og jeg tror trenerne er veldig trygg på hvem som skal spille ut fra hvordan de ser kampbildet, legger han til. 

- Smake like godt

Lehne Olsen var TILs toppscorer i fjor. I dag gjorde han en veldig god jobb som tilrettelegger på to av målene. 

- Det er deilig å kunne bidra til at vi tar tre poeng etter en god match.

— Thomas Lehne Olsen
- Det smaker like godt som å score. Det er deilig å kunne bidra til at vi tar tre poeng etter en god match, sier Lehne Olsen.

En som scoret var Simen Wangberg. For andre kamp på rad på Alfheim med hodet. 

- Det er artig. Og når man får gode pasninger, da er det bare å sette pannebrasken til, sier Wangberg. 

Han var nær ett mål til, da han nesten på Zlatan-vis satte ballen i tverrliggeren med hælen.

- Jeg så det var ledig i motsatt kryss, så det var bare å sette frem hælen. Morten slår veldig gode server og da handler det om å komme først på ballen. En må bare bruke de kroppsdelene som man har tilgjengelig og sette ballen på mål, sier Wangberg. 

Annonse fra Eliteserien: