- Har blitt glad i TIL

Gudmund Taksdal Kongshavn (26) har skrevet under på en toårskontrakt i Tromsø IL.

TIL-keeperen har hatt en veldig solid sesong og nå blir han i klubben i 2018 og 2019.

Han er en type som ønsker å være i en klubb lenge om han trives. 

Annonse:
- Jeg blir veldig glad at jeg får denne muligheten. I utgangspunktet hadde jeg tenkt på å være lenge i Vålerenga, men nå har jeg vært her i tre år og det er veldig flott at jeg nå får to nye år her, for jeg trives utmerket i byen og klubben, sier Kongshavn.

- Det er ikke så lenge jeg siden jeg ble far og nå får jeg stabilitet med familien i stedet for å måtte reise bort for å finne ny klubb. TIL er en klubb jeg har blitt glad i, legger han til.

Stor tro

Dessuten har han veldig tro på det på det prosjektet trener Simo Valakari har satt i gang. 

- Jeg er utrolig takknemlig og glad for å være en del av prosjektet klubben har startet på nå. Jeg har ekstremt stor tro på det vil være langt artigere de neste årene enn de forrige årene, sier TILs keeper. 

- Mange har lyst å være et spillende lag, men det er ikke lett å få til, så derfor er det nesten litt utrolig hvor stor utvikling vi har hatt på så kort tid. Mange andre har pratet om at de skulle ønsker at sesongen varte lenger, for det er så artig, og slik føler jeg det også. Som regel har man lyst til å ta ferie, men vi har vært gode og hatt flyt, at jeg kunne gjerne spilt lenger. Jeg gleder meg noe vanvittig til oppkjøringen for å se hvilket opplegg som venter, legger han til.

Levert under press

Klubben er godt fornøyd med å ha sikret seg underskriften til Kongshavn. 

- Gudmund har vært veldig bra i år og levert under press i høst. Simo har gitt han en utfordring i å kunne spille ut bakfra og han har tatt den utfordringen på et veldig bra vis. Han er en flott menneske ambassadør for klubben, sier sportssjef Svein Morten Johansen.  

- Det betyr mye at vi får en keeper som kjenner klubben veldig godt. Vi har spillere som gir mye ekstra til miljøet, og Gudmund er en slik type spiller, legger han til. 

Annonse fra Eliteserien: