Frir til fotballfolket

Simo Valakari er svært tilfreds med stemningen i de siste hjemmekampene, men håper på mye mer folk på den svært viktige kampen mot Lillestrøm søndag.

Lillestrøm er nummer ti på tabellen, fem plasser over Gutan. Men det skiller bare seks poeng og det er da ikke vanskelig å forstå hvor mye tre poeng hadde betydd for TIL i kampen om å overleve i Eliteserien. 

- Vi trenger poengene for å overleve. Folk sier det er en må-vinne-kamp, men alle kampene vår er det, sier Valakari. 

- Møt opp søndag

På de tre siste hjemmekampene har Gutan tatt syv poeng og Valakari er veldig fornøyd med støtten fra fansen. 

- Det har vært en elektrisk stemning på tribunene i de siste kampene. Og fansen har vært svært delaktig i at det har blitt mye poeng og bra spill på hjemmebane. Vi jobber veldig hardt for å skape en vinnerkultur sammen. 

Annonse:
Men nå håper han enda flere forstår hvor viktig kampen er og hvor mye det betyr for både byen og landsdelen at TIL står i Eliteserien. Og at dette får folk til å heller velge stadion enn TV og andre aktiviteter. 

- Folk vet hva statusen vår er. De vet at vi må vinne. Og jeg håper av hele mitt hjerte at folk kommer i hopetall og støtter oss.

- Folkens, vi trenger dere nå, så møt opp søndag. Vi elsker å spille foran dere og håper dere vil støtte oss nå, legger TILs trener til i en direkte appell til fotballfansen. 

Sterkt lag

TIL har et godt tak på LSK på hjemmebane. Siden 2008 har det blitt fire seire og tre uavgjort på Alfheim.

Men Lillestrøm har gjort en brukbar sesong, med foreløpig 10. pass og cupfinalebillett. De også slo Gutan både i serien og i cupen på Åråsen. 

- Det er sterkt lag, som har sin egen identitet og egen måte å spille på. De har spilt noen veldig gode kamper i serien og folk sier de spiller langt og satser på kontringer, men de kan spille fotball også om de får muligheten, sier TILs trener.

- Vi trenger å vinne kamper og vi skal vinne denne, legger han til. 

Da satse vi på at alle gode ting er tre mot Lillestrøm denne sesong og at det blir tre poeng.

Annonse fra Eliteserien: