Assistkongen

Morten Gamst Pedersen (36) har slått flest målgivende pasninger så langt i årets Eliteserie.

I 2-1-seieren over Lillestrøm i kveld serverte han først til Magnar Ødegaard, som satte inn 1-0, og så til Thomas Lehne Olsen, som doblet til 2-0.

Han har ni assist så langt i år, én mer enn Branns Fredrik Haugen og to flere enn Luc Kassi fra Stabæk (tall fra nettsiden Alt om fotball). Enda mer interessant er det om man legger antall kamper til grunn, for Haugen har spilt 24 og Kassi 20 mot Gamst Pedersen sine 18.

- Det er jo artig. Det er alltid noen som sier de ikke vil bli toppscorer, for å tenke på alle andre. Men selvsagt har man lyst å ha flest målgivende, men det skal ikke gå på bekostning av laget, sier Gamst Pedersen.

- Det er litt interessant at vi ligger nest sist på tabellen og har den med flest målgivende, legger han til. 

- Dominerte

Han var ute store deler av fjorårets sesong, men bidro da det gjaldt som mest i de to siste kampene da Gutan berget plassen. 

Annonse:
Og han var aldri i tvil om at han skulle tilbake. 

- Det er derfor man holder på, fordi man er glad i fotball og vil trene hver dag. I fjor var det første gangen jeg hadde en alvorlig skade og det kunne ha gått begge veier med karrieren min. Når jeg kom tilbake, så er det utrolig artig å kunne bidra og vise at man kan litt fotball, sier Gamst Pedersen. 

Det viste han så absolutt i kveld da TIL tok tre viktige poeng samtidig som Vålerenga tapte, Aalesund tapte og Sogndal spilte uavgjort. 

- Det var utrolig deilig. Det ble litt tøft på slutten med mange lange baller, men vi rir det bra av. Vi dominere første omgang og det er kanskje en mest dominante omgangene vi har spilt her i år. Vi spilte god fotball, sier 36-åringen. 

- En viktig og fortjent seier. Det er tett som hagl der nede og vi må ikke regne med hjelp fra andre. Vi må bare gjøre vår del av jobben, legger han til. 

K P
6 Sarpsborg 08 16 26
7 Tromsø 16 26
8 Kristiansund 16 23
9 Vålerenga 16 23

- Dikterer tempoet

Simo Valakari legger ikke skjul på hvor glad han er i sin midtbanemann. 

- Vi kan alle se hvor viktig han er, for han dikterer tempoet på spillet. Han har det fortrinnet at han serverer de nøkkelpasningene som er med på å avgjøre kamper. 

Men det kan også bli litt vel mye for hjertet. I kveld hadde han en stygg feilpasning, som gjorde at Lillestrøm skjøt i stolpen. 

- Av og til misser han også, og da gir han meg grå hår, sier Valakari med et smil.

Annonse fra Eliteserien: